REGION

Aleksandar Vučić dobio pismo od Donalda Trampa

Šansa za potpisivanje trajnog mirovnog sporazuma

Arhiv

b92.net

18.12.2018

"Politiko" u tekstu "Tramp poziva Kosovo da iskoristi šansu za mir sa Srbijom", pozivajući se na savjetnika za medije srpskog predsjednika, navodi da je Vučić dobio pismo od Donalda Trampa (Trump) nalik onom koje je objavio predsjednik Kosova Hašim Tači.


U tekstu se navodi da je Tramp pozvao Tačija da iskoristi šansu za potpisivanje trajnog mirovnog sporazuma sa Beogradom.

U iznenadnoj intervenciji u posrnulim pregovorima Beograda i Prištine Tramp je u pismu iznio mogućnost da se sa Tačijem i Vučićem sastane u Bijeloj kući u slučaju da postignu dogovor - piše "Politiko" i dodaje: - Vučić je dobio slično pismo od Trampa, rekao je njegov savetnik za medije -

"Politiko" ocjenjuje da su Trampove riječi bile upućene vladi kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, koji je kritikovao Tačijev pristup pregovorima i koji je zauzeo tvrdu liniju prema Srbiji, uključujući i taksu od 100 posto na robu iz Srbije. 

- Pozivam vas i lidere Kosova da iskoristite ovaj jedinstveni trenutak, da govorite ujedinjenim glasom tokom mirovnih pregovora i suzdržite se od postupaka koji bi otežali postizanje sporazuma - napisao je Tramp u pismu Tačiju 14. decembra, koje je kosovski predsednik objavio na Facebooku u utorak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.