ULTIMATUM

Vučić: Dijalog je moguć samo ako Priština povuče krajnje nerazumne odluke

Predsjednik Srbije istakao da podržava razgovor o normalizaciji odnosa s Prištinom i smatra da je to jedini način rješavanja otvorenih pitanja

Predsjednik Srbije istakao da podržava dijalog o normalizaciji odnosa. Arhiv

b92.net

19.12.2018

Jedini način da dijalog o normalizaciji odnosa bude nastavljen je da Priština povuče krajnje nerazumne odluke, poručio je u Briselu Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

On je to poručio u razgovoru s Donaldom Tuskom, predsjednikom Evropskog vijeća. 

Vučić je s Tuskom razgovarao o situaciji u regionu, mjerama Prištine i evropskim integracijama Srbije i tom prilikom istakao da je jedini način da se nastavi dijalog da Priština povuče odluke. 

Predsjednik Srbije je istakao da podržava dijalog o normalizaciji odnosa s Prištinom i smatra da su razgovori jedini način rješavanja otvorenih pitanja i očuvanja regionalne stabilnosti.

Srbija je posvećena unapređenju regionalne saradnje i opredijeljena da doprinosi tom cilju. Preduvjet za uspješno ostvarivanje i unapređivanje regionalne saradnje je strogo poštovanje zaključenih sporazuma i dogovorenih okvira saradnje od svih učesnica u regionu. Jedini način da se stvore uvjeti u kojima bi daljnji nastavak razgovora bio moguć jeste da Priština povuče protupravne i krajnje nerazumne odluke - istakao je Vučić.  

Sastanku s Vučićem i Tuskom prisustvovala je i Ana Brnabić, predsjednica Vlade Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.