PISMA

Tramp čestitao Rami na protjerivanju iranskog diplomate

S. N.

20.12.2018

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp (Trump) uputio je pismo premijeru Albanije Ediju Rami u kojem mu je zahvalio na protjerivanju iranskog ambasadora iz Tirane.

Kako smo već ranije objavili, Rama je naredio da se ambasador Islamske Republike Iran Ali Amuel izbaci iz države jer je svoju diplomatsku poziciju zloupotrijebio za podršku teroristima i špijuniranje. Uz njega, iz Albanije je protjeran još jedan visoki iranski diplomata, ali mu identitet nije otkriven.

- Dragi gospodine premijeru - počeo je Tramp svoje pismo Rami.

- Hvala Vam na istrajnim naporima da se suprotstavite Iranu i suzbijate njegove destabilizirajuće aktivnosti koje za cilj imaju i da se ušutkaju disidenti širom svijeta. Vodstvo koje ste pokazali time što ste protjerali iranskog ambasadora iz Vaše zemlje služi za primjer kako se iranskoj vladi pokazuje da njene terorističke aktivnosti u Evropi i svijetu imaju ozbiljne i teške posljedice.

Albanija je uvijek bila veliki prijatelj Sjedinjenih Država i radujem se tome da se naše partnerstvo dalje razvija i napreduje, kako se dalje suočavamo s mnogim važnim pitanjima pred kojima su obje naše države - napisao je Tramp u pismu Rami.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.