REGION

Hebrang: Naplatiti od Srbije i Crne Gore 300 milijardi dolara

On poručuje da treba ukinuti teror ćirilice i tvrdi da su ćirilični natpisi bili na svakoj ispaljenoj granati

Hebrang: Nekada bio blizak Franji Tuđmanu. Arhiv

Avaz.ba

3.1.2019

Nekadašnji ministar odbrane i zdravstva Hrvatske i funkcioner HDZ-a Andrija Hebrang traži izbacivanje ćirilice iz Vukovara i naplatu ratne štete od Srbije i Crne Gore u visini od 300 milijardi dolara. 

On poručuje da treba ukinuti teror ćirilice i tvrdi da su ćirilični natpisi bili na svakoj ispaljenoj granati.

- U novoj godini priželjkujem zakon o Vukovaru, kojim bi se, bar djelimično, odužili gradu koji je slomio kičmu srpskom agresoru i omogućio oslobađanje Hrvatske - poručuje ovaj desničar, nekada veoma blizak prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Hebrang želi izjednačiti nastavne programe u srpskim školama s hrvatskim programima, odnosno da srpska djeca uče historiju onako kako je vidi hrvatska strana.

On navodi da treba naplatiti novac od tužbe Srbiji i Crnoj Gori za ratnu ekonomsku štetu, prenose portali.

Prema njegovim navodima, riječ je o šteti u visini devet izgubljenih bruto domaćih proizvoda (BDP) ili oko 300 milijarda dolara.

Hebrang tvrdi da nije završen ni rat iz 1945. godine jer stotine hiljada pobijenih bez suda nisu pronađeni, a jedva jedan posto tih grobnica je otkopan.

Andrija Hebrang podržava reviziju historije i tvrdnje kvazihistoričara da Jasenovac nije bio konclogor te da su partizani činili veće zločine od ustaša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.