PROTIV NASILJA

Rijeke ljudi u Beogradu poručuju Vučiću: Ti brojiš, mi odbrojavamo!

Glumac Bane Trifunović je na početku okupljanja pročitao pismo upućeno glavnom uredniku RTS-a Draganu Bujoševiću

Avaz.ba

5.1.2019

Peti protesti građana protiv nasilja pod sloganom "Jedan od pet miliona" počeli su u 18 sati u Beogradu. 

Glumci Radoslav Milenković i Branislav Trifunović, na protestu su govorili, a zatim su građani krenuli u šetnju beogradskim ulicama.

Glumac Bane Trifunović je na početku protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu pročitao pismo upućeno glavnom uredniku RTS-a Draganu Bujoševiću, u kojem ga, između ostalog, poziva da se povuče s tog mjesta, jer je, kako kaže, zloupotrijebio svoj položaj i poručio mu: "Dragane Bujoševiću, nije srpski šutjeti".

Bujoševiću, vrijeme je da te građani podsjete na neke činjenice. Građani koji plaćaju pretplatu za javni servis podsjećaju te da si odgovoran javnosti i gledaocima, a ne političkim interesima vlasti. Građani te podsjećaju da si u obavezi da poštuješ pravo građana da znaju istinu, da ne koristiš javni servis u propagandne svrhe, da nemaš pravo da mijenjaš činjenice i obmanjujes javnost - kazao je Trifunović sa govornice.

Na protestima su i lideri pojedinih opozicionih stranaka Boško Obradović, Boris Tadić, Dragan Lutovac i drugi.

Okupljeni na protestima nose transparente "Počelo je", "Ti brojiš, mi odbrojavamo", čime je upućena jasna poruka predsjedniku Srbije koji se ranije izjasnio o malom broju demonstranata koji su izašli na ulice, uprkos činjenici da ih je bilo desetine hiljada.

Podsjećamo Vučić je nakon prvih protesta u Beogradu 8. decembra rekao da neće podleći pritisku ulice, makar na proteste izašlo pet miliona ljudi, da bi poslije izjavio da je spreman da sasluša nezadovoljne građane, ali da neće da podliježe pritiscima opozicije.

Građanski protesti održani su i u Nišu, Kragujevcu, Požegi i Novom Sadu.

Twitter

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.