BEOGRAD

Građani Srbije poručili Vučiću: Ne možete zastrašiti pet miliona građana

Dobili ste mandat da budete predsjednik svih građana, a ne da se obračunavate sa svima koji se usude da misle, pisali su demostranti

Beograd: Peti protesti građana protiv nasilja pod sloganom "Jedan od pet miliona". Facebook

Avaz.ba

6.1.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je otvoreno pismo od organizatora protesta "Stop krvavim košuljama“. Oni su danas uputili pismo u kojem su naveli da mu pišu kako bi "ostao javni trag o tome kako je Srbija postala zemlja nasilja, mržnje i javne diskreditacije“ za vrijeme njegove vladavine.

- Dobili ste mandat da budete predsjednik svih građana, a ne da se obračunavate sa svima koji se usude da misle. Vi želite podanike, a ne građane. Zato danas imate kolone onih koji ne žele da žive u društvu koje stvarate - navedeno je u saopćenju poslanom sa e-mail adrese "stopkrvavimkošuljama".


Demostranti: Vi želite podanike, a ne građane. Facebook

Poručili su Vučiću da se njegove kampanje nisu uplašili jer im je od straha jača želja da žive u slobodnoj zemlji, u kojoj je svaki čovjek poštovan i jednako važan.

Naveli su da protesti neće nestati, "čak i ako svakog dana budete objavljivali o njihovim učesnicima najgore laži", dodajući da nisu ti protesti nastali zbog organizatora već predstavljaju odgovor građana na njegovu vladavinu, svakodnevno nasilje i laži.

- Vrijeme je da shvatite da ne možete zastrašiti pet miliona građana, a samim tim ni jednog od nas. Mi imamo istinu na našoj strani, a vi sve ostalo - navedeno je u saopćenju.

U Beogradu se jučer održani peti protesti građana protiv nasilja pod sloganom "Jedan od pet miliona", a prema nekim procjenama na ulicama je bilo i do 50.000 ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.