PROBLEMI Potpredsjednik Vlade Srbije nema više strpljenja

Ljajić bijesan zbog Šešeljeve knjige: Nakon svega, javni tužilac mora reagirati po službenoj dužnosti

Bilo bi neprirodno da sve ostane po sistemu: Šešelj je lud, on ionako o svakome svašta piše i štampa knjige, ističe on

Avaz.ba
11.01.2019 12:24

Ljajić i Šešelj: Ljuti rivali

Foto: Arhiv

Predsjednik SRS-a Vojislav Šešelj objavio je knjigu na hiljadu stranica "Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić", u kojoj potpredsjednika Vlade Srbije optužuje za bavljenje kriminalom. 

Kao "dokaze" priložio je stenografske bilješke od skupštinskih zasjedanja, transkripte televizijskih emisija, novinske i tekstove s online izdanja u kojima je Ljajić optuživan.

Ljajić je za ''Večernje novosti'' rekao da bi, poslije svih gadosti koje je Šešelj izgovorio u Narodnoj skupštini i sad ih ukoričio u nešto što se zove knjiga, javni tužilac morao reagirati po službenoj dužnosti.

- Bilo bi neprirodno da sve ostane po sistemu: Šešelj je lud, on ionako o svakome svašta piše i štampa knjige. U pravnoj državi, ili bih ja morao ići u zatvor zbog onoga za šta me Šešelj optužuje ili bi on morao ići zbog lažnih optužbi koje iznosi. Treće ne postoji - rekao je Ljajić.

U knjizi se citiraju stavovi ljudi koji tvrde da Ljajić stoji iza kriminalnih radnji. Posljednje poglavlje ujedno je i Šešeljeva želja i zove se: "Nazire se kraj Rasima Ljajića". 

NA VRH