REGION

Šta Vučić misli, Vučićević piše: Sada su im meta Crna Gora i predsjednik Đukanović

Medijska agresija iz Srbije prema Crnoj Gori u punom je jeku, što svjedoči i pisanje beogradskih medija koji su pod punom kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

Aleksandar Vučić i Milo Đukanović. Arhiv

Informer.rs

14.1.2019

Medijska agresija iz Srbije prema Crnoj Gori u punom je jeku, što svjedoči i pisanje beogradskih medija koji su pod punom kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dobar primjer je i tekst koji je objavljen u "Informeru", glasilu vrlo bliskom srbijanskom predsjedniku. "Informer" uređuje Dragan J. Vučićević, čovjek koji važi za intimusa Aleksandra Vučića. Mediji u Srbiji tvrde da sve što Vučić misli, a ne želi javno da kaže, to uradi Vučićević kao njegov megafon. 

U nastavku prenosimo tekst iz "Informera" koji je napisao upravo Vučićević, a koji obiluje anticrnogorskom histerijom:

"Razumijem ja i iskreno poštujem miroljubivu regionalnu politiku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Znam koliko su mir i stabilnost u interesu svih nas i naše djece, i znam da je zato veoma važno ne nasijedati na provokacije i što je moguće duže izbjegavati svaki sukob. Međutim, ovo što rade Crna Gora i njen sad već otvoreno antisrpski režim teško da više smije i može da ostane bez konkretnog odgovora Beograda.

'Sparte' i 'zemlje Srbinove' - Crna Gora, ona zvanična Crna Gora, danas se izrodila u bastion antisrpstva! U žestokoj konkurenciji ustaša iz Zagreba, mudžahedina iz Sarajeva i šiptarskih zločinaca iz Prištine, crnogorski režim Mila Đukanovića prednjači u bolesnoj mržnji prema Srbiji i svemu srpskom.

Svjesni da novocrnogorski identitet utemeljen u ideologiji Sekule Drljevića danas mogu da izgrade i ukorijene jedino na radikalnoj mržnji prema Srbiji, milovci najstrašnije brišu i falsificiraju svoju slavnu historiju, odriču se sami sebe, svojih junaka i nacionalnih heroja, svog ćiriličnog pisma. Njihova zvanična politika, koja je uveliko ušla i u školske udžbenike, kaže tako da su Srbi 1918. okupirali Crnu Goru (!?!), a da su slavni junaci Mojkovačke bitke bili 'budalaši' koji su zalud ginuli zbog tamo nekih Srbijanaca!?! Oni, bestidno i besramno, poništavaju odluku Podgoričke skupštine i svoju državu temelje na lažnim pričama o crnogorskim komitama i Božićnom ustanku, krijući ordinarnu istinu da su se čak i zelenaši prije sto godina izjašnjavali kao Srbi i ponosno isticali da su srpskog roda.

No, ni po jada za sve to gore narečeno. Jer, na kraju krajeva, imaju Milo i njegovi novocrnogorci pravo da budu to što jesu, da više vole Šiptare od Srba, da im je bliži Zagreb od Beograda (osim kad treba za džabe da se liječe i studiraju), mogu oni da se odreknu sami sebe i da se, ako im je volja, i za Eskime proglase. Ali problem nastaje kada Đukanovićev režim pređe sa gadnih riječi na još gadnije nasilje. Kada Srbe u Crnoj Gori na svakom koraku maltretiraju samo zato što su Srbi, kada mitropolitu SPC Amfilohiju prijete hapšenjem zato što govori ono što misli, kada građane Srbije stavljaju na "crne liste" zbog verbalnog delikta, kada na svakom međunarodnom forumu - od UNESCO-a preko Interpola do Vijeća Evrope - zvanična Crna Gora uvijek glasa protiv interesa Srbije.

Problem je, da se ne lažemo, i kad crnogorska mafija (italijanski tužioci kažu da je ta mafija u velikom dijelu kontrolirana od crnogorske države) koristi Beograd kao najveće narko-tržište, odakle godišnje, po ozbiljnim procjenama, u Crnu Goru odnesu bar 200 miliona eura profita!

I zato, i ne samo zato, Srbija naprosto mora da reagira. Ako ništa drugo, ono bar da jasno i glasno kaže istinu. A istina je, nažalost, da je zvanična Crna Gora danas neprijatelj Srbije. I tako bi je trebalo i tretirati", piše Vučićević.


Faksimil teksta iz "Informera"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.