IZRIČIT

Haradinaj: Ne odustajem od takse, makar me smijenili ili odveli u Hag

Haradinaj: Ostaje pri svom stavu. AFP

BETA

15.1.2019

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj danas je u Račku izjavio da zahtjevi za ukidanje takse za proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine njega mogu koštati položaja premijera, da ga mogu poslati u Hag, ali da se nikada neće odreći takse za odbranu teritorije Kosova.

- Obećavam da ću nastaviti ovaj put. Ako me velika sila (SAD) i podmetanja budu oborili (s vlasti), i van Vlade ću nastaviti ovaj put, kako s ulice tako i s njive ili iz šume i ako budem iza rešetaka, gdje je baš dobro, ja ću nastaviti (da djelujem), ali naše (albansko) pravo niko ne može da dovede u pitanje. To treba da shvate svi i niko nas ne može pokolebati. Mi ćemo ići ovim putem - kazao je Haradinaj, prenosi portal gazetaexpress.com.

Ne spominjući imena, Haradinaj je rekao da se "sve ovo sprema na Kosovu, a ne od prijatelja Kosova".

On se upitao dokle će prijatelji Kosova, "da bi sprali sebe", sve svaljivati na Albance.

- Mi smo ih prihvatili kao prijatelje, ali ne treba sve svaliti na jedan mali narod. Ubijali su nas i klali, a sada kažu - dajte dio Srbiji. Neka neko da dio zemljišta Srbiji ako smije i da vidimo kako će se provesti. Dok ja budem u Vladi, nastavit ću ovako i, ako me smijene, ostat ću pri ovom stavu - rekao je Haradinaj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.