ZLOČIN Likvidacija lidera Građanske inicijative "Srbija, Demokratija, Pravda“

Godina od smrti Olivera Ivanovića, ubice nepoznate

Jedina hapšenja obavila je kosovska policija, dok su srbijanske institucije javno izjavile da su saslušale samo Milana Radoičića

RSE
16.01.2019 08:34

Godina je prošla od ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, Demokratija, Pravda“ Olivera Ivanovića, ali do danas nema zvaničnih informacija kosovskih i srbijanskih institucija o tome ko su nalogodavci i izvršioci tog zločina.

Zvaničnici na Kosovu i u Srbiji najavljivali su rješavanje ovog slučaja. Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je u julu 2018. da će kosovske institucije "izaći sa konkretnim rezultatima, zbog kojih će mnogi dobiti glavobolju i na Kosovu i u Beogradu”.

Tri dana kasnije predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da srbijanska policija prvi put "ima neka operativna saznanja“ o ubistvu Ivanovića, piše Radio Slobodna Evropa.

Međutim, do sada, jedina hapšenja obavila je kosovska policija, dok su srbijanske institucije javno izjavile da su saslušale samo Milana Radoičića, potpredsjednika Srpske liste, koga kosovske vlasti sumnjiče za umiješanost u ubistvo.

- Saznali smo da Milan Radoičić, taj ozloglašeni ubica, nije ubio Olivera Ivanovića i to srbijanska policija od danas može, s punom sigurnošću, tvrditi - izjavio je tim povodom predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u novembru 2018. godine.

NA VRH