SRBIJA

U Beogradu i Novom Sadu uhapšena devetorica policajaca zbog korupcije

Oni se sumnjiče da su provjeravali određena lica kroz Jedinstveni informacioni sistem MUP-a i informacije o njima dostavljali fizičkim licima

Zbog sumnji za zloupotrebu službenog položaja

Srna

25.1.2019

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije su u Beogradu i Novom Sadu u dvije odvojene akcije uhapsili devet policijskih službenika, penzioniranog vještaka saobraćajne struke i jednog građanina, zbog osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih djela.

Zbog sumnji za zloupotrebu službenog položaja, u prvoj akciji uhapšena su trojica policajaca iz Zemuna inicijala S. M, B. M. i M. Đ. koji su, između ostalog, pomogli jednom građaninu da muškarca, za kojim je raspisana potraga, prijavi na svoju adresu sa falsificiranim dokumentima BiH.

Oni se sumnjiče da su provjeravali određene osobe kroz Jedinstveni informacioni sistem MUP-a i informacije o njima dostavljali fizičkim licima, koja su od njih te podatke zahtijevala, saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Prilikom hapšenja kod policijskih službenika je nađen novac koji su, kako se sumnja, uzeli od počinilaca prekršaja.

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.