SUSRETI

Gordana Tadić održala sastanak s vrhovnim državnim tužiocem Crne Gore

Dan ranije, tokom posjete Crnoj Gori, sudjelovala je na regionalnoj konferenciji "Obaveza izvršenja odluka Evropskog suda za ljudska prava"

Avaz.ba

1.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, tokom posjete Podgorici sastala se s vrhovnim državnim tužiocem Crne Gore Ivicom Stankovićem.

Glavni tužioci razgovarali su o zajedničkoj saradnji dvaju tužilaštava, zajedničkim aktivnostima koje se provode u borbi protiv organiziranog kriminala, borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina, kao i aktivnostima na jačanju vladavine prava i pravosudne saradnje.

Dan ranije, tokom posjete Crnoj Gori, glavna tužiteljica Tadić sudjelovala je na regionalnoj konferenciji "Obaveza izvršenja odluka Evropskog suda za ljudska prava".

Na konferenciji su sudjelovali najviši zvaničnici tužilaštava, vrhovnih i ustavnih sudova iz zemalja regiona, zvaničnici pravosudnih, policijskih i institucija pravosudne i izvršne vlasti u Crnoj Gori, zastupnici pred Evropskim sudom za ljudska prava iz zemalja regiona, kao i zvaničnici  Delegacije EU i Vijeća Evrope u Crnoj Gori.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.