SRBIJA Incident u Splitu

Vučić: Srbija uputila protestnu notu zbog napada na vaterpoliste

Posjetom Južnobanatskom okrugu nastavio kampanju "Budućnost Srbije"

Srna
10.02.2019 15:08

Vučić: Plašim se da ovo nije posljednji slučaj

Foto: Arhiv

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija uputila Hrvatskoj protestnu notu povodom napada na srpske vaterpoliste u Splitu. 

Vučić je rekao da se plaši da napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu nije posljednji takav slučaj.

- Pokušavam da stvari racionaliziram, a ne da sakupljam lake poene. To što bih izbacio bijesa i žuči ne mislim da bi tim momcima ili nekim ljudima u budućnosti mnogo pomoglo - rekao je Vučić novinarima u Vršcu.

On je istakao da svi zajedno moraju pokušati graditi drugačiju budućnost, poštujući i razumijevajući pri tome razlike i drugačiji pogled na prošlost.

- Zašto se to kod njih toliko dešava? S velikom sigurnošću mogu reći da se to u Beogradu ne bi dogodilo - rekao je Vučić.

On kaže da ga brine što to nije samo slučaj s huliganima u Splitu već da je i splitski selektor Martin Pauk postavio komentar - "Sad znate kako je to kupati se u moru u februaru."

- Jer, zamislite bezobrazluka, vaterpolisti su prije napada okačili slike na Instagram da su bili u Splitu. Pa su ih onda valjda ovi pratili po Instragamu. Tužna je to i teška situacija da biste se nasmijali bahatosti - naveo je Vučić.

On se nada da će Srbi i Hrvati imati dovoljno pameti da razumiju da bez saradnje neće moći opstati uz ovakav odlazak svih ljudi sa zapadnog Balkana na zapadno tržište.

- Nadam se da će i u Hrvatskoj tu poruku razumjeti. Što se nas tiče, mi smo spremni na drugačije odnose, a dok se takve stvari ne dese, plašim se da ovo nije posljednji slučaj kojem smo na ovakav način prisustvovali ili mogli vidjeti da se događa - rekao je Vučić.

On je dodao da se izvinjava vaterpolistima što Srbija nije zatražila posebnu pažnju policije u Hrvatskoj.

- Računali smo da je to rutina, stalno se igraju utakmice. Ko bi mogao pomisliti da bi za vaterpolo bio problem - rekao je Vučić.

Vučić je posjetom Južnobanatskom okrugu nastavio kampanju "Budućnost Srbije", tokom koje je posjetio Pančevo, Kovin, Opovo, Vršac...

Kampanju "Budućnost Srbije" Vučić je započeo 7. februara obilaskom trase Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri, u sklopu dvodnevne posjete Pčinjskom okrugu.

NA VRH