REGION Zbog fizičkog i verbalnog obračuna

Za napad na vaterpoliste Crvene zvezde dvojica mladića dobila pritvor od 30 dana

Kriminalističko istraživanje traje dok se ne pronađu još dvojica osumnjičenika za kojima policija traga od subote

Agencije
11.02.2019 23:41

Foto: Printscreen

Dvojici 25-godišnjaka koje je splitska policija uhapsila i osumnjičila da su u subotu popodne na Rivi prvo verbalno, a onda i fizički napali trojicu vaterpolista Crvene zvezde te jednog od njih lakše povrijedili u ponedjeljak navečer određen je jednomjesečni zatvor, dok je treći uhapšeni 23-godišnjak pušten da se brani sa slobode.

U zatvoru su završili nakon što ih je policija osumnjičila za kazneno djelo teške tjelesne povrede u pokušaju i kazneno djelo razbojništva tokom kojeg su oduzeli klupski dres srbijanskim sportistima.

Trojac je u subotu oko 13.30 sati došao do ugostiteljskog objekta na Rivi gdje su fizički napali trojicu igrača vaterpolo kluba Crvena zvezda koji su kao gosti sjedili na vanjskom dijelu objekta.

Sportiste su napali jer su kod jednog od njih uočili klupska obilježja na odjeći pa su, u namjeri da oduzmu klupska obilježja, strane državljane više puta udarili šakama, nogama i palicama po tijelu te od 29-godišnjaka zahtijevali da im preda klupski dres. Uz to su ga nazivali pogrdnim imenima i prijetili mu, a nakon što je 29-godišnjak u bijegu skočio u more i dalje su mu prijetili nožem tražeći da im preda odjeću s klupskim obilježjima, što je vaterpolista na kraju i učinio.

Policija je pretragom kod 25-godišnjaka pronašla oduzetu majicu s klupskim obilježjima.

Kriminalističko istraživanje traje dok se ne pronađu još dvojica osumnjičenika za kojima policija traga od subote.

NA VRH