INCIDENT

Srbijanski klubovi ne žele u Split do kraja sezone

Zatražili odgovor čelnika Regionalne lige do 19. februara

Napadnuti vaterpolista Zvezde morao skočiti u more. Printscreen

Srna

13.2.2019

Vaterpolski savez Srbije (VSS) i srbijanski klubovi uputili su dopis Upravnom odboru Regionalne lige u kojem ističu kako iz sigurnosnih razloga ne žele igrati u Splitu i okolici od 200 km do kraja sezone. 

VSS i klubovi ovu su odluku donijeli u Kući vaterpola nakon što su vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu prije utakmice s Mornarom proteklog vikenda.

- Nažalost, taj napad huligana bio je motiviran etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je ohrabrujuća brza reakcija hrvatske policije i to što su svi relevantni faktori u Hrvatskoj, politički i sportski, osudili incident.

- Iskreno, vjerujemo da se neće samo na tome završiti, već da će počinioci ovog zlodjela biti najstrožije kažnjeni. Vodstvo Vaterpolskog saveza Srbije je održalo sastanak s predstavnicima srbijanskih klubova, sudionika Regionalne lige, kako bismo analizirali novonastalu situaciju i poduzeli određene korake. Kao zaključak donesen je jedinstven stav svih srbijanskih klubova, da do kraja ove sezone ne sudjeluju na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i sportskim borilištima koja se nalaze na udaljenosti manjoj od 200 kilometara od Splita iz sigurnosnih razloga - navodi se u saopćenju.

VSS i srbijanski klubovi su zatražili odgovor čelnika Regionalne lige do 19. februara.

Do kraja regularnog dijela sezone Crvena zvezda bi trebala igrati u Splitu s Mornarom i POŠK-om, a Partizan protiv Jadrana. U 2. regionalnoj ligi igraju Radnički iz Kragujevca, Nais Niš, Vojvodina i Valjevo, a u Splitu i okolici igraju Galeb Makarska, Solaris Šibenik i Zadar 1952.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.