SAOPĆENJE

Među poginulima u Makedoniji za sada nema identificiranih državljana BiH

Nakon jutrošnje nesreće

Stravična nesreća u Makedoniji. Screenshot

Fena

14.2.2019

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 13. februara, na autoputu Skoplje - Tetovo kod sela Laskarci, među 14 poginulih za sada nema identificiranih državljana Bosne i Hercegovine, izjavio je za Fenu Nebojša Regoje, portparol Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Prema njegovim riječima, privremeni otpravnik poslova BiH u Ambasadi BiH u Skoplju Jasmin Gagula je u stalnom kontaktu s nadležnim istražnim organima u nastojanju da dobije najaktuelnije informacije u skladu sa tokom identifikacije.

Otpravnik poslova Gagula je i u kontaktu s kolegama iz ambasada država regiona, iz zemalja za koje postoji mogućnost da su njihovi državljani bili putnici u autobusu, kako bi koordinirali aktivnosti i razmijenili informacije.

Za sada se niko od naših državljana nije obratio Ambasadi BiH u Skoplju sa zahtjevom za pomoć, a osoblje Ambasade će nastojati da našu javnost obavijesti o svim eventualnm novim informacijama vezanim za državljane BiH, te pruži konzularnu pomoć našim državljanima, ukoliko se za to ukaže potreba, istakao je Regoje.

- Koristim ovu priliku da, u ime Ministarstva vanjskih poslova BiH, izrazim nadu da se broj poginulih neće dalje povećavati, te da da svim članovima porodica nastradalih uputim izraze saučešća, a da povrijeđenim poželim brz oporavak - rekao je Regoje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.