ROŽAJE

Solnom kiselinom pokušao otrovati školske drugove

On je flašice od soka, u koje je ulio sonu kiselinu, dao dvojici učenika iz svog razreda koji su na prvom gutljaju osjetili neprijatan ukus i izbacili tečnost iz usta, navela je rožaska policija

Srednja škola u Rožajama. Pobjeda

S. N.

15.2.2019

Petnaestogodišnji L. M. iz Rožaja, učenik prvog razreda smjera za carinsko zanimanje Srednje stručne škole, pokušao je solnom kiselinom otrovati školske drugove S. Š. i B. K., javila je Pobjeda.

Kako je navedeno, on je flašice od soka, u koje je ulio solnu kiselinu, dao dvojici učenika iz svog razreda koji su na prvom gutljaju osjetili neprijatan ukus i izbacili tečnost iz usta, navela je policija.

Još dvojica učenika su probala tu tečnost, misleći da se njihovi drugovi šale, ali su, nasreću, i oni osjetili neprijatan miris i nisu progutali tečnost.

Učenici su odmah prevezeni u službu Hitne pomoći, a potom su upućeni u beransku Opću bolnicu. Konstatirano je da nije bilo posljedica po njihovo zdravlje.

Učenik L. M. je, u prisustvu roditelja, socijalnih radnika i školskog pedagoga saslušan u policiji. Bio je vidno utučen i šutljiv i nije znao da objasni motive svog postupka.

Nezvanično, L. K. je ranije imao nesuglasica sa učenicima kojima je dao da popiju tečnost koju je pripremio.

Tužilaštvo je otvorilo istragu i očekuju da će utvrditi motive tog događaja.

Prema riječima direktora Srednje stručne škole Iska Bećovića, radi se o učeniku koji je izuzetno miran i od kojeg se nije moglo očekivati ovako nešto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.