BIZNIS

Kompanija "Coca-Cola" kupuje srbijanski "Bambi"

Konačan sporazum će biti definiran kroz završna usaglašavanja

"Coca Cola" će za 260 miliona eura preuzeti "Bambi". Agencije

Srna

18.2.2019

Kompanija "Coca-Cola HBC AG" započela je preuzimanje vodeće srbijanske konditorske kompanije "Bambi" od fonda "Mid Europa Partners" za 260 miliona eura, saopćeno je danas iz kompanije "Coca-Cola HBC AG Srbija". 

Konačan sporazum će biti definiran kroz završna usaglašavanja, a očekuje se da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu ove godine.

- Naša strateška namjera je da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda - navedeno je u saopćenju. 

Glavni izvršni direktor kompanije "Coca-Cola HBC AG" Zoran Bogdanović rekao je da akvizicija predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrijednosti za kompaniju, kupce i akcionare.

- U naš postojeći portfelj vodećih brendova napitaka dodat ćemo potrošačima dobro poznate, komplementarne brendove, kao i inovativne vještine i znanja - rekao je Bogdanović.

"Bambi" je osnovan 1967. godine kao fabrika dječijeg keksa, a veliku popularnost stekao je proizvodnjom "plazma keksa".

Od 2015. godine novi vlasnik kompanija "Bambi" je investicioni fond "Mid Europa Partners" iz Londona, s koinvestitorima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.