SRBIJA

Jovan Vukotić osuđen zbog korištenja falsificiranog makedonskog pasoša

Zbog lažnih dokumenata protjeran iz Turske

Jovan Vukotić. Agencije

Antenam.net

18.2.2019

Viši sud u Beogradu pravomoćno je osudio na 15 mjeseci zatvora Jovana Vukotića zbog korištenja falsificiranog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

- Ovom odlukom odbijene su žalbe Vukotićevih branilaca i Tužilaštva i potvrđena je prvostepena presuda Drugog osnovnog suda u Beogradu od 30. novembra, kojom je osuđen zbog produženog krivičnog djela falsificiranje iskaznice - rekla je portparol Suda Bojana Stanković.

Vukotić je u pritvoru od 10. septembra, a pritvor mu se uračunava u kaznu zatvora, što znači da će, ako odmah bude upućen na izvršenje kazne, na slobodu izaći u decembru.

Viši sud je u decembru potvrdio i odluku Osnovnog suda kojom je odbijen prijedlog odbrane Vukotića da se pusti iz pritvora, uz kauciju od 150 hiljada eura, kako bi pravomoćnu presudu sačekao na slobodi.

Vukotiću, koji se povezuje sa "škaljarskim klanom", pritvor je određen i produžavan zbog opasnosti od bijega i bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo.

On se nalazi i pod istragom crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom ljetovalištu Antalija sa falsificiranim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i sutradan je deportiran u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu potjernicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

On ima i srbijansko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je protjeran iz Turske, odnosno deportiran u Srbiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.