SLOVENIJA S krivotvorenom diplomom Medicinskog fakulteta u Mariboru

Lažna doktorica se bez problema upisala u registar i zaposlila

Mentor uvidio da ne napreduje kao ostali stažisti

Fena
21.02.2019 15:16

Sa krivotvorenom diplomom se zaposlaila u bolnici

Foto: Ilustracija

Lažna doktorica, navodno po struci medicinska sestra, stažirala je u jednoj slovenskoj bolnici sve dok njen mentor nije primijetio da nešto nije uredu s njenim znanjem iz medicine, prenose u četvrtak slovenski mediji.

S krivotvorenom diplomom Medicinskog fakulteta u Mariboru, gdje je naknadno utvrđeno da kod njih nije niti studirala, zaposlila se kao pripravnica u bolnici u Izoli te se bez problema upisala u registar ljekara, a da nešto nije uredu najprije je utvrdio njen mentor, primijetivši da ne napreduje kao drugi stažisti i da nema osnovna znanja koja se uče na studiju medicine.

Vijest o lažnoj doktorici, koju je prva objavila televizijska stanica POP-TV, prenijeli su i ostali slovenski mediji, a potvrdili su je i u ustanovi koja ju je zaposlila te u Ljekarskoj komori.

- Tačno, primijetili smo velike nedostatke u njenom radu i obavijestili Ljekarsku komoru, koja je provela sve potrebne postupke - kazala je za medije Mojca Tušek iz pravne službe Opće bolnice u Izoli, potvrdivši da su joj dali otkaz čim se ispostavilo da je riječ o prevari.

Ljekarska komora je o slučaju obaviještena 2017. godine, a sada navode da su odmah reagirali i započeli s obnovom postupka kojim se osumnjičena upisala u službeni ljekarski registar, a o svemu obavijestili i policiju, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Policija navodi da se o slučaju vodi predkazneni postupak koji je "u zaključnoj fazi". Za krivično djelo krivotvorenja dokumenata predviđena je kazna do dvije godine zatvora, prenosi Hina.

Komentari

NA VRH