VREMENSKE NEPOGODE

Haos u Crnoj Gori: Bura nosi krovove, ruši skele, čupa drveće

Čitaoci iz Igala su javili "Vijestima" da lim s krova bazena "leti" oko objekta i, kako navode, predstavlja opasnost za građane

Velika materijalna šteta pričinjena na bazenu u Igalu. Vijesti.me

Vijesti.me

23.2.2019

Orkanska bura jačine više od 100 km na sat, koja je poslije ponoći počela da puše, prouzrokovala je u Herceg-Novom štete na elektromreži, na krovovima kuća od Sutorine do Kamenara, vratima, prozorima, obarala drveće, a odnijela je i dio krova Instituta Igalo, iznad bazena.

Pozivi za pomoć počeli su već poslije 22 sata, a, prema riječima načelnika Službe Zlatka Ćirovića, od sinoć su imali četiri požara, i to hotela "Ksanadu", na Mokrinama i dva u Zelenici. Prema njegovim riječima, vatrogasci su na nekoliko lokacija uklanjali polomljena stabla, a oko 4.30 sati su intervenirali na Savini, gdje je vjetar izbio vrata na jednom stambenom objektu, javlja Radio Jadran.

U Bijeloj je na autobuskoj stanici palo drvo i oštetilo parkirane automobile, a ima kvarova i na elektromreži, jer napon često slabi, a povremeno dolazi i do kraćih prekida. Orkanska bura je najveću brzinu dostigla jutros oko 3 sata, kada su udari vjetra bili 142 km po satu.

Velika materijalna šteta pričinjena je na bazenu u Igalu, u kojem igraju vaterpolisti "Jadran Carina". Krov objekta je potpuno uništen, a ploče sa njega su završile u bazenu. 

Čitaoci iz Igala su javili "Vijestima" da lim s krova bazena "leti" oko objekta i, kako navode, predstavlja opasnost za građane.

Jak vjetar od sinoć puše gotovo u cijeloj Crnoj Gori. Čitaoci javljaju da je na više lokacija pričinjena šteta. 

Jak olujni vjetar oborio je danas u Baru veliku skelu postavljenu radi renoviranja hotela u Bulevaru dinastije Petrović.

Bura odnosi krovove. Printscreen: Radio Jadran

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.