REGION

Sastanak Grabar-Kitarović i Boruta Pahora

Prilikom susreta razgovaralo se o nekoliko pitanja

Borut Pahor i Kolinda Grabar-Kitarović. Agencije

Avaz.ba

23.2.2019

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor sastali su se u subotu na neformalnom radnom ručku u Zagrebu, saopćeno je iz Ureda predsjednice.

Predsjednik Pahor došao je u Zagreb, odakle nastavlja put za Split na poziv organizatora Splitskog polumaratona, a neformalno druženje dvoje predsjednika nastavlja se u okviru njihovog redovnog dogovora s ciljem nastavka dobrih međusobnih odnosa između Hrvatske i Slovenije.

Prilikom susreta razgovaralo se o nekoliko pitanja, kao što je idući sastanak Procesa Brdo Brijuni, koji će se održati u maju u Albaniji.

Predsjednici su saglasni da je u trenutnom međunarodnom okruženju važno očuvati dobre međusobne odnose i politički dijalog na najvišem nivou, prenose agencije.

U tom smislu, razgovarali su o posljednjem susretu trilaterale Slovenija-Austrija-Hrvatska, ali i o nacrtu predsjednika Pahora u vezi s poslovnim forumom Inicijative triju mora, koji će se održati početkom juna u Sloveniji, koja je ujedno i domaćin.

Uz predsjednike 12 zemalja na forumu će biti prisutan i njemački predsjednik te visoki predstavnik SAD pri Evropskoj uniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.