REGION

Haradinaj: I Srbi se prijavili za kosovsku vojsku

Dokaz da ucjeni i instrumentalizaciji od strane Beograda dolazi kraj

Ramuš Haradinaj. Arhiv

Antenam

23.2.2019

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj (Ramush) tvrdi da prijava oko 40 Srba da postanu kosovski vojnici, svjedoči o tome da ucjeni i instrumentalizaciji kosovskih Srba od strane Beograda dolazi kraj, prenose kosovski mediji. 

Navodi se da je Haradinaj rekao da je to jasan znak integracije i povjerenja u Kosovske sigurnosne snage, kao i da postoji volja srpske zajednice da se integriraju u kosovske strukture.  

- Činjenica da je oko 200 pripadnika nealbanskih zajednica, od kojih je oko 40 Srba, podnijelo zahtjev za prijem u KSS, jasan znak integracije i povjerenja u Kosovske sigurnosne snage. Volja sugrađana Srba da se integriraju u sve kosovske strukture dokazuje da ucjenjivanju i instrumentalizaciji Beograda dolazi kraj - napisao je Haradinaj na Facebooku. 

Zamjenik kosovskog ministra odbrane Agim Čeku (Ceku) izjavio je ranije danas, povodom zatvaranja konkursa ministarstva za prijem 650 vojnika, na kojem se, prema tvrdnji prištinskih vlasti, prijavilo više od 5.000 osoba, da su se prijavili zainteresirani iz svih zajednica na Kosovu, i da među njima ima i Srba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.