MAĐARSKA

Otišao s djevojkom na doček Nove godine, pa je zadavio poslije zabave

U toku suđenja i završnoj riječi rekao je da se kaje i da bi učinio sve kada bi mogao vratiti tok događaja

Najvjerovatnije je mladić ubio jer je ona željela prekinuti vezu s njim. Facebook

Avaz.ba

6.3.2019

Čanadi Čuke (30) iz Gunaroša kod Bačke Topole osuđen je na 10 godina zatvora za teško ubistvo svoje djevojke Blanke Kemeveš (25) iz Čantavira, sela kod Subotice, u Segedinu. On je Blanku ubio 1. januara 2018. godine u Segedinu, nakon dočeka Nove godine, i otad se nalazi u zatvoru u Mađarskoj.

U toku suđenja i završnoj riječi rekao je da se kaje i da bi učinio sve kada bi mogao vratiti tok događaja. Kasacioni sud potvrdio je odluku prvostepenog suda i on će služiti kaznu narednih 10 godina.

Kako prenose mađarski mediji, do svađe između njih dvoje je došlo u stanu u Saćmazi ulici nakon proslave dočeka Nove godine. Najvjerovatnije da je mladić ubio jer je ona željela prekinuti vezu s njim zbog pretjeranog konzumiranja alkohola.

Istragu o ovom zločinu vodio je policijski štab Čongrada, okruga kojem pripada grad Segedin, pod nadzorom glavnog tužioca Županije Čongrad. Ubici je pritvor nakon hapšenja bio određen i produživan zbog opasnosti od bijega iz države u kojoj je izvršio zločin.

Čuke i njegova djevojka su iz Srbije u Segedin doputovali dva dana prije ubistva, 30. decembra. Bili su smješteni u stanu koji je u vlasništvu žrtvinih rođaka. Na doček su otišli s prijateljima i mladić se napio.

Navodno, po povratku u stan djevojka je rekla da zbog alkohola želi prekinuti vezu. Čuke je to prihvatio i zaspao. Kada se probudio, počeo ju je daviti i glavom joj udarati o zid. Od zadobivenih povreda Blanka je ubrzo preminula.

Ubica je pokušao sebi prerezati vene, ali se predomislio i zatražio pomoć od komšije, koji je pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Njih dvoje su bili u vezi oko dva i po mjeseca. Važili su za skladan par i oni koji su ih poznavali su rekli da ništa nije moglo slutiti na tragediju.

U zgradi u kojoj je Čuke ubio Blanku samo nekoliko sati nakon dočeka Nove godine komšije su rekle da ih nikada ranije nisu primijetili, ali da znaju da je par napustio stan u toku prijepodneva i da su se svađali ispred zgrade.

Nesretna djevojka iz Čantavira bila je ponos roditelja, sestre i prijatelja. Bila je omiljena u društvu. Njen dečko ubica do tada je važio za mirnog mladića, zbog čega su svi koji su ih poznavali i dalje u nevjerici da je njihova veza mogla završiti tragično.

- Izlazili su i provodili se. Viđao sam ih na zabavama u Bačkoj Topoli. Blanka je bila divna i pozitivna djevojka. Duša nas boli zbog njene tragične sudbine. Pričaju da je zadavio zbog ljubomore, ali se to kao motiv uopće ne poklapa s našom slikom o njima - pričali su u Čantaviru.

Mještani pričaju da je do svađe došlo zbog ljubomore.

- Bila je prelijepa djevojka, kažu da ju je ubio iz ljubomore, ali niko ne može tvrditi šta se zaista desilo - pričali su mještani Čantavira u šoku zbog strašnog gubitka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.