TWITTER

Beljak poručio Ruži Tomašić da je još jedna ustaška emigrantica iz BiH, ona mu odgovorila

Moje rođenje u Bosni problematizira lik rođen u Sloveniji- odgovorila je Tomašić

Ružu Tomić napao na društvenim mrežama Krešo Beljak. Facebook

Avaz.ba

9.3.2019

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak na društvenim je mrežama napao Ružu Tomašić.

Na njenu izjavu da su za zabranu mise u Bleiburgu, što je, podsjetimo, odluka koju je donijela koruška Katolička crkva, krivi "beskrupulozni lijevi lobiji", Beljak joj je poručio da je "još jedna ustaška emigrantica".

- Još jedna ustaška emigrantica, ova iz Kanade a porijekom iz Bosne. Mi smo zemlja koja se oslobodila fašizma vlastitim snagama za razliku od Austrije, koja nam sada docira i uči nas antifašizmu zahvaljujući ovakvim domaćim izdajnicima. Sikter iz naše Hrvatske - napisao je Beljak sinoć na Twitteru.


Ruža Tomašić mu je jutros na to odgovorila, također, na Twitter profilu.

- Jedno se ne mijenja zadnjih 70 g. - siledžije tjeraju iz Hrvatske sve koji im smetaju da lakše zapojasaju ono što im ne pripada. "Antifašisti" su HSS zabranili, a emigracija ga je sačuvala. Moje rođenje u Bosni problematizira lik rođen u Sloveniji. Ako je i od Beljaka, previše je - odgovorila je Tomašić. 

Na to joj je opet odgovorio Beljak na Twitter profilu.

- Vezano uz reakcije na moje stavove, želim reći da iza svojih riječi stojim. Istina je da sam to mogao i trebao reći drugačije, no teško je koristiti birane riječi i ostati smiren gledajući kako sve dublje tonemo u fašizaciju -napisao je Beljak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.