SLOVENIJA Prije nesreće ugovorila unosne police osiguranja

Odrezala ruku za više od milion eura

Nekoliko osiguravajućih kuća prijavilo je policiji

24sata
12.03.2019 12:43

Naslov u slovenskim medijima

Foto: Screenshot

Rezali su grane na kružnoj pili i ona je slučajno zahvatila lijevu ruku S. A., tvrdili su svi svjedoci nesreće u decembru 2018. godine u kojoj je 21-godišnja djevojka iz Ljubljane teško povrijeđena, mašina joj je u potpunosti odrezala ruku iznad zgloba ruke.

Odrezani dio ruke ostao je na mjestu događaja, policija ga je hitno dopremila u bolnicu i brzom intervencijom doktora uspjeli su joj spasiti život i zašiti ruku.

Nakon nekoliko sedmica djevojka se počela oporavljati, a nekoliko osiguravajućih kuća prijavilo je policiji sumnjiv splet okolnosti koji je prethodio nesreći. 

Ispostavilo se da je 21-godišnjakinja neposredno prije stravične povrede ugovorila unosne police osiguranja za slučaj nezgode kao i životno osiguranje. I to u pet kompanija koje se bave osiguranjem.

Prema policama, osiguravajuća društva bila su dužna isplatiti tačno 383.400 eura odmah. A ako se pokaže da se ruka neće uspjeti oporaviti, onda bi maksimalna odšteta iznosila čak milion i 250 hiljada eura.

Djevojka bi primala i 3.050 eura mjesečno, ali uvjet za maksimalnu odštetu bi bio stopostotni invaliditet, odnosno da je ostala bez ruke, što je na kraju ipak spriječila doktorska intervencija. 

Naizgled bizarna nesreća pri piljenju grana bila je, ispostavilo se, pažljivo planirana. 

Policija sumnja da su 21-godišnjakinja i njen 29-godišnji dečko osmislili plan da izvuku novac od osiguranja i da su joj zapravo namjerno nanijeli teške povrede pilom, kao i da su odrezani dio ruke namjerno ostavili na mjestu nesreće da bi dobili maksimalnu, milionsku odštetu.

Komentari

NA VRH