BEOGRAD

Sevdalinko, pjesmo najmilija, odjekivalo Sava centrom

Aplauz trajao nekoliko minuta

E. Sk

5.4.2019

Koncert „Sevdah u Beogradu“, koji je organiziran u četvrtak uvečer u Sava centru, oduševio je sve posjetioce koji su uživali u stihovima i notama najljepših pjesama.  

Koncert je pjesmom otvorila predsjednica Udruženja muzičkih umjetnika Tuzla Ramiza Milkunić, a onda su uslijedile mlade snage, pa provjereni interpretatori i tako više od dva sata istinskih znalaca sevdalinke prezentiralo je ono sve što je lijepo u ovoj pjesmi.

Izvođači su praćeni Festivalskim orkestrom pod vodstvom prof. Dejana Milkunića, a svi oni su dočekani ovacijama i ispraćeni dugotrajnim aplauzima.

Na sceni su se publici predstavili: Vesna Zmijanac, Halid Muslimović, Neda Ukraden, Merima Njegomir, Saša Kapor, Nikolina Kovač, Ramiza Milkunić, Ringo Hamidović, Esad Merulić, Jasmin Hasić, Dragan Račić, Hamza Šantić, Sandra Ponjević, Mujo Šantić, Edvin Kujović i Haris Sefer. 

Vokalna podrška izvođačima bile su djevojke iz hora „Iskre“ iz Tuzle, kao i članovi KUD-ova „Stevan Štrbac“ iz Vrčina i „Gdofa“ iz Tuzle, a kroz cijeli program posjetioce zanimljivim pričana o historijatu sevdalinke su vodili Dragana Katić i Dino Kalesić.

Kompletan koncert snimala je država televizija Srbije - RTS, u čijem programu će uskoro biti i premijerno emitiran. Kada je i posljednja nota odsvirana na koncertu, aplauz koji je trajao neprekidno nekoliko minuta, podsjetio je na to, da lijepa pjesma ne poznaje i nema granice.

Podsjećamo da će se u drugoj polovini juna održati i 11. festival sevdalinke „Sevdalinko, u srcu te nosim“, koji ove godine traje tri dana i koji će se prvi put održati na otvorenom, odnosno na centralnom gradskom trgu u Tuzli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.