HRVATSKA U susjednoj državi padaju kiša i grad

Nevrijeme poharalo Zagreb

Što se tiče dijelova Dalmacije, mjestimično je bilo jakih pljuskova, ponegdje i grmljavine, a dijelovima srednje Dalmacije palo je u samo 14 sati više od 50 litara kiše po kvadratu

Avaz.ba
05.04.2019 16:40

U Zagrebu je olujno nevrijeme, pao je i jak grad

Vrijeme u susjednoj Hrvatskoj danas je sve samo ne proljetno. Nakon kiše koja je padala do podne, u Zagrebu je olujno nevrijeme, pao je i jak grad. 

Što se tiče dijelova Dalmacije, mjestimično je bilo jakih pljuskova, ponegdje i grmljavine, a dijelovima srednje Dalmacije palo je u samo 14 sati više od 50 litara kiše po kvadratu.

- Poslije 7 sati počeo je pad temperature u višim planinama pa je nakon duže vremena na Dinari i Kamešnici pao snijeg. Na automatskoj mjernoj stanici Velika Duvjakuša na Dinari temperatura zraka je pala na -1 Celzijev stepen, a snijeg pada posljednjih nekoliko sati. Kiše će danas biti posvuda, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, obilnijih na Jadranu i područjima uz njega, a najmanje na istoku. U gorju će kratkotrajno padati i snijeg. Jako i olujno jugo zamijenit će prolazno jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar – objavili su hrvatski mediji.

Već sutra se očekuje stabilnije, mirnije, sunčanije i toplije vrijeme, uz mogućnost kiše uglavnom u Podunavlju i Dalmaciji.

NA VRH