TUGA

Detalji tragedije u Skoplju: Tijelo glumice pronašao muž, policija otkrila uzrok smrti

Iza sebe ostavila dvoje maloljetne djece iz prvog braka

Avaz.ba

7.4.2019

Biljana Beličanec-Aleksić (45), poznata makedonska glumica i bivša predsjednica skopske općine Kisela Voda, pronađena je obješena u kupatilu svog stana, potvrdila je makedonska policija za tamošnje medije. 

Kako navodi portal Večer, tijelo glumice pronašao je njen suprug Sašo Milenkovski. On je oko 22:30 pozvao policiju i Hitnu pomoć, ali ljekari su mogli samo konstatirati smrt, prenosi Blic.

Biljana Beličanec-Aleksić je iza sebe ostavila dvoje maloljetne djece iz prvog braka sa stomatologom iz Skoplja. Nedavno se ponovo udala za bitoljskog reditelja Sašu Milenkovskog.

Biljana Beličanec-Aleksić rođena je 25. jula 1973. godine u Skoplju u tadašnoj SFRJ.

Glumu je diplomirala 1994. na Fakultetu dramskih umjetnosti na Univerzitetu "Sv. Kiril i Metodij" u Skoplju kao najmlađa glumica. Iste godine postala je dio Narodnog pozorišta "Vojdan Černodrinski" u Prilepu, gdje je pretežno igrala glavne uloge, za koje je bila nagrađivana.

Od 1997. bila je dio Dramskog pozorišta u Skoplju. Osim pozorišta, zabilježila je i brojne uloge na televiziji i filmu, a ostat će upamćena po ulozi Tufi u "Zdravo, genijalci". Uz glumu, bavila se i sinhronizacijom crtanih filmova i serija na srpski i makedonski jezik.

Također, oprobala se i u političkim vodama. Kao kadar VMRO-DPMNE, bila je na čelu skopske općine Kisela Voda od 2013. do 2017. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.