SPLIT

Ugurao je u sobu i bacio na krevet: Maloljetnoj djevojci prijetio smrću pa je navodno silovao

Optužnicom se 20-godišnjaku stavlja na teret i da je od avgusta 2018. do 3. januara 2019. u više navrata maloljetnici govorio da će je ubiti

Ilustracija

Avaz.ba

8.4.2019

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 20-godišnjaka kojom ga tereti da je na tokom proslave Nove 2019. godine u apartmanu kod Splita silovao svoju 17-godišnju djevojku te da joj je prijetio da će je ubiti.

Tužilaštvo je na svojim internetskim stranicama u ponedjeljak objavilo da je 20-godišnjaka optužilo zbog krivičnih djela silovanje, oštećenje tuđe stvari i prijetnje.

U optužnici stoji da je tokom noći 31. decembra prošle i jutarnjih sati prvog dana ove godine u apartmanu, gdje je bio sa svojom djevojkom (rođena 2001.) i prijateljima, pod utjecajem alkohola od nje tražio da odu u zasebnu sobu, što je ona odbila.

Zatim ju je, uz prijetnje, nasilu podigao i ugurao u sobu te ju bacio na krevet, a kad je ona otišla u drugu sobu, krenuo je za njom i nakon naguravanja udario ju dlanom po licu te bacio na krevet.

Kad su njegovi prijatelji napustili apartman, tvrdi splitsko tužilaštvo, zaključao je ulazna vrata i uz fizičko nasilje svladao njen otpor, a kad se otrijeznio, silovao ju je.

Tokom noći je pijan u apartmanu bacao čaše, pepeljare i druge predmete, razbio ekran televizora, stakla na balkonskim vratima, komodu, ladicu kozmetičkog stola, kantu za smeće i više keramičkih pločica, oštetivši time vlasnika za više od 2.500 KM.

Optužnicom se 20-godišnjaku stavlja na teret i da je od avgusta 2018. do 3. januara 2019. u više navrata maloljetnici govorio da će je ubiti, izbosti nožem, da ju je hvatao za vrat i gušio te joj slao poruke prijetećeg sadržaja, a kada mu se žrtva požalila na ozljede koje joj je nanio na proslavi Nove godine, ponovo joj je prijetio.

Tužilaštvo predlaže da mu se produži istražni zatvor zbog postojanja posebnih okolnosti koje upućuju na opasnost da će, u slučaju da se nađe na slobodi, ponovo počiniti krivično djelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.