BEOGRAD

Uhapšen najpoznatiji srpski makro: Pronađen spisak prostitutki na kojem su poznate pjevačice i starlete

Šapčanin je imao čak urednu evidenciju koja djevojka je kada slobodna, koja ne može raditi zbog mjesečnog ciklusa...

Ilustracija

Avaz.ba

8.4.2019

Šapčanin Mihajlo Maksimović, koji je odranije poznat kao najveći makro u regionu, ponovo je uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Kako pišu beogradski mediji, kod njega je, kao i prošli put kada je uhapšen, pronađena uredna evidencija prostitutki koje je podvodio, ali i klijenata koji su koristili "njegove usluge".

Policija je kod njega pronašla laptop, mobilne telefone, kao i sveske u kojima je ovaj poznati makro zabilježio imena djevojaka i žena koje su pružale seksualne usluge, ali i njihovih mušterija.

Kako se sumnja, prostitutke iz Maksimovićeve evidencije uglavnom su poznate pjevačice i starlete, dok su njihove usluge koristili poznati sportisti, biznismeni i političari. Policija je provela istragu, a kako navode beogradski mediji, brojne poznate ličnosti sada u panici i preko advokata pokušavaju spriječiti da njihova imena izađu u javnost.

Maksimović je u decembru 2014. godine uhapšen u rutinskoj saobraćajnoj kontroli, a policija je nedugo zatim utvrdila da se bavio organiziranjem elitne prostitucije i da je radio sa sedam prostitutki, od kojih je pet uhapšeno. Za preostale dvije sumnjalo se da borave u Bosni i Hercegovini.

Tada su privedeni Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro, i Banjalučanka Božana Vujinović i protiv njih je podnesena prijava u Prekršajnom sudu. Među djevojkama koje je podvodio, saznalo se nešto kasnije, bile su Tijana Štrulović i Anabela Šćekić Tigrica. 

Anabela Šćekić Tigrica, također učesnica rijaliti programa, uhapšena je kasnije zbog sumnje da je od Beograđanina tražila novac da bi mu vratila telefon u kom su bili kompromitirajući porno-snimci. Lisice na ruke stavljene su joj kada ju je žrtva namamila u jedan kafić, gdje su je sačekali operativci.

S njom su tada uhapšeni Tijana Štrulović i Radoje Lukajić, koji je žrtvu pozvao i tražio 20.000 eura da ne bi objavio kompromitirajuće snimke, dok je starleta tražila dodatnih 300 eura za telefon.

Kod uhapšenog makroa su tada pronađena četiri mobilna telefona i laptop. Tu je bilo i 16 mobilnih telefona s takozvanim zlatnim brojevima i tabelarni prikaz zarada djevojaka, evidencija rashoda, odštampan plan za proširenje posla i uputstva o ponašanju i obavezama djevojaka.

Osim toga, u dokumentaciji su nađeni podaci s porukama, adresama, katalozi golih djevojaka i podaci o uplaćenim novčanim sumama. Usto, Šapčanin je imao čak urednu evidenciju koja djevojka je kada slobodna, koja ne može raditi zbog mjesečnog ciklusa...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.