BEOGRAD Poznate ličnosti u panici

Uhapšen najpoznatiji srpski makro: Pronađen spisak prostitutki na kojem su poznate pjevačice i starlete

Šapčanin je imao čak urednu evidenciju koja djevojka je kada slobodna, koja ne može raditi zbog mjesečnog ciklusa...

Avaz.ba
08.04.2019 20:19

Foto: Ilustracija

Šapčanin Mihajlo Maksimović, koji je odranije poznat kao najveći makro u regionu, ponovo je uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Kako pišu beogradski mediji, kod njega je, kao i prošli put kada je uhapšen, pronađena uredna evidencija prostitutki koje je podvodio, ali i klijenata koji su koristili "njegove usluge".

Policija je kod njega pronašla laptop, mobilne telefone, kao i sveske u kojima je ovaj poznati makro zabilježio imena djevojaka i žena koje su pružale seksualne usluge, ali i njihovih mušterija.

Kako se sumnja, prostitutke iz Maksimovićeve evidencije uglavnom su poznate pjevačice i starlete, dok su njihove usluge koristili poznati sportisti, biznismeni i političari. Policija je provela istragu, a kako navode beogradski mediji, brojne poznate ličnosti sada u panici i preko advokata pokušavaju spriječiti da njihova imena izađu u javnost.

Maksimović je u decembru 2014. godine uhapšen u rutinskoj saobraćajnoj kontroli, a policija je nedugo zatim utvrdila da se bavio organiziranjem elitne prostitucije i da je radio sa sedam prostitutki, od kojih je pet uhapšeno. Za preostale dvije sumnjalo se da borave u Bosni i Hercegovini.

Tada su privedeni Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro, i Banjalučanka Božana Vujinović i protiv njih je podnesena prijava u Prekršajnom sudu. Među djevojkama koje je podvodio, saznalo se nešto kasnije, bile su Tijana Štrulović i Anabela Šćekić Tigrica. 

Anabela Šćekić Tigrica, također učesnica rijaliti programa, uhapšena je kasnije zbog sumnje da je od Beograđanina tražila novac da bi mu vratila telefon u kom su bili kompromitirajući porno-snimci. Lisice na ruke stavljene su joj kada ju je žrtva namamila u jedan kafić, gdje su je sačekali operativci.

S njom su tada uhapšeni Tijana Štrulović i Radoje Lukajić, koji je žrtvu pozvao i tražio 20.000 eura da ne bi objavio kompromitirajuće snimke, dok je starleta tražila dodatnih 300 eura za telefon.

Kod uhapšenog makroa su tada pronađena četiri mobilna telefona i laptop. Tu je bilo i 16 mobilnih telefona s takozvanim zlatnim brojevima i tabelarni prikaz zarada djevojaka, evidencija rashoda, odštampan plan za proširenje posla i uputstva o ponašanju i obavezama djevojaka.

Osim toga, u dokumentaciji su nađeni podaci s porukama, adresama, katalozi golih djevojaka i podaci o uplaćenim novčanim sumama. Usto, Šapčanin je imao čak urednu evidenciju koja djevojka je kada slobodna, koja ne može raditi zbog mjesečnog ciklusa...

Komentari

NA VRH