HRVATSKA Nesreća se desila nekoliko stotina metara od kuće

Jeziva ispovijest: Rodila mi se kćerka, a onda nekoliko sati kasnije poginuo mi je sin

Očajni otac pitao se kroz suze šta je to skrivio da mu isti dan donese radost i veselje rođenja ćerkice i smrt najstarijeg djeteta

Avaz.ba
11.04.2019 20:54

Bio sam najsretniji čovjek na svijetu jer sam na rukama držao četvrto dijete koje mi se rodilo, a četiri sata kasnije stajao sam na putu i gledao mrtvog sina koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, plačući kaže Mladen Sever (41).

Mladen se tresao od bola u Kuštanima na državnom putu DC-28 Križevci - Bjelovar, gde mu je u srijedu poginuo sin Stjepan (20). Mladić je stradao na kilometar od kuće, kad se motociklom zakucao u kamion koji je prelazio put, piše 24sata.hr.

- Probudio me snažan udarac. Prizor je bio strašan. Mladić je ležao na asfaltu, a dijelovi motocikla su se razletjeli okolo. Hitna pomoć, koja je stigla, konstatovala je da je mladić preminuo. Ubrzo je stigao i otac mladića. Bio je slomljen od bola - kaže stanar ulice u kojoj je mladić nastradao.

Očajni otac pitao se kroz suze šta je to skrivio da mu isti dan donese radost i veselje rođenja ćerkice i smrt najstarijeg djeteta. Za bratom su plakale su i njegove sestre Klara (6) i Tatjana (16). Neki rođaci koji su tješili neutješnog oca rekli su nam kako je vijest o tragediji stigla i do majke Mirele, kojoj je pozlilo, pa su ljekari u zagrebačkom porodilištu morali da joj daju sredstvo za smirenje.

Skrhan od bola, otac je rekao da je Stjepan nedavno kupio motocikl i da se tog dana vraćao od djevojke kako bi se pridružio ocu u poslu. Proizvodili su ugalj i ogrevno drvo. Stradao je 700 metara od kućnog praga. Nije stigao da sa sestrama i ocem podijeli radost rođenja prinove.

Komentari

NA VRH