APSURDI Novotarija zaokuplja pažnju javnosti

Političari u Srbiji utrkuju se u tome ko (ne)će štrajkovati glađu

Ministar odbrane ove zemlje Aleksandar Vulin najavio je da će se upustiti u taj eksperiment

S. N.
12.04.2019 15:38

Demonstracije pred Skupštinom Srbije

Foto: Agencije

Najave štrajka glađu postaju sve inspirativnija tema političke scene u Srbiji.

Ministar odbrane ove zemlje Aleksandar Vulin najavio je da će se upustiti u taj eksperiment, a sličan potez signalizirali su i poslanici vladajuće Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini Srbije.

Aleksandar Martinović, poslanik te partije, odgovarajući na pitanje novinara, rekao je da je, nakon konsultacija s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, ipak odlučeno da "za sada ne stupaju u štrajk glađu".

- Ako poslanici Dragana Đilasa odluče da stupe u štrajk glađu da bi ucjenjivali državu, predsjednika ili Vladu Srbije, istog momenta će poslanici SNS-a stupiti u štrajk glađu. Naš štrajk glađu će trajati duže i od Boškovog, Đilasovog i Jeremićevog - rekao je Martinović na konferenciji u Skupštini, a prenijeli srbijanski mediji.

Srbija se nalazi u još jednom žestokom sukobu vladajućih i opozicionara. Prvi poručuju drugima da su fašisti i da će institucije sistema braniti svim (demokratskim) silama.

- Nadam se da će i oni koji su prije neki dan upadali motornim testerama, prijetili i činili druge stvari shvatiti da sem dijaloga drugog rješenja za ovu situaciju nema. Ako hoće razgovor, mi smo spremni, ako hoće nasilje i teror, to im više nećemo dozvoliti - poručio je Martinović.

Dodao je i "da su poslanici vladajuće koalicije spremni da od danas, pa do kad bude potrebno, brane Parlament".

Pojasnio je i da to znači da će oni dežurati u Parlamentu kako ne bi dopustili upade i preotimanje vlasti.

Od kako je najavio svoj štrajk glađu, Vulin je postao hit-tema društvenih mreža. Ismijava ga se, ali se na meti našao i lider radikala, osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, koji je nakon serije "štrajkova glađu" u Tribunalu u Hagu, iz ćelije ovog suda izašao deblji nego ikada.

Uz komentare o Vulinu, cirkulira i slika navodne najave na CNN-u u kojoj se govori da srbijanski ministar odbrane štrajkuje glađu protiv opozicije, to naziva urnebesno smiješnim činom, a u zagradi ističe da se ne radi o lažnoj vijesti.

Satirični portal, veoma popularan u Srbiji, Njuznet, objavio je da ih Vulin nije konsultirao o svojoj odluci, te da ih je time grdno za***. 

  • Jedna od objava na društvenim mrežama
    Jedna od objava na društvenim mrežama Foto: Facebook

Komentari

NA VRH