DVIJE OPERACIJE

Otkriveno od čega je umrla udovica balkanskog kasapina Slobodana Miloševića

Dragan Radović iz Udruženja sloboda rekao je da je u kontaktu sa porodicom i da je Marković preminula od upale pluća nakon dvije operacije

Avaz.ba

14.4.2019

Mira Marković, supruga balkanskog krvnika Slobodana Miloševića, umrla je od upale pluća u 77. godini, objavio je beogradski Kurir. 

Prema nezvaničnim informacijama, ona je preminula u bolnici u Moskvi. Dragan Radović iz Udruženja sloboda rekao je da je u kontaktu sa porodicom i da je Marković preminula od upale pluća nakon dvije operacije.  

Ona je prije više od mjesec dana pala i slomila desnu ruku, zbog čega je morala da leži, pa je došlo do komplikacija i vode u plućima što je izavalo upalu i dovelo do smrti. Radović je prenio da je ona željela da bude sahranjena u Požarevcu na grobnom mjestu uz supruga, ali da će konačnu riječ o tome dati porodica. 

Marković je umrla u Rusiji koja joj je 2010. godine dala azil, pošto je bila u bjekstvu od pravosudnih organa Srbije, koji su za njom raspisali potjernicu u okviru istrage za zloupotrebe sa dodjelom državnih stanova 2000. godine.

Predstavnici Generalnog tužilaštva Rusije 2010. godine saopćili su da Marković u toj državi uživa status političke izbjeglice i da nije moguće njeno hapšenje po potjernici srpskog Interpola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.