STAVOVI Kosovski premijer o djelovanju eurodiplomata

Haradinaj optužuje Mogerini i Hana: Vodili su pogrešnu politiku

U povodu izjave Johanesa Hana da ne isključuje mogućnost korekcije granica ako se Beograd i Priština o tome usaglase, Haradinaj drži da je to nastavak pogrešaka EU

Fena
15.04.2019 20:33

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ocijenio je da se zbog izjava šefice eurodiplomatije Federike Mogerini (Federica Mogherini) i evropskog povjerenika za proširenje i susjedsku politiku Johanesa Hana (Johannes Hahn) o mogućem korigiranju granica Srbije i Kosova izgubilo godinu. 

Njihove izjave o korigiranju granica unazadile su proces dijaloga Beograda i Prištine, rekao je Haradinaj, ustvrdivši kako bi do sada sporazum Beograda i Prištine možda bio potpisan da se nije razgovaralo o toj temi.

U povodu izjave Johanesa Hana da ne isključuje mogućnost korekcije granica ako se Beograd i Priština o tome usaglase, Haradinaj drži da je to nastavak pogrešaka EU.

 - Ostavljati otvorenu mogućnost da se govori o teritoriju i granicama nastavak je pogrešne politike evropskih zvaničnika koji, nasreću, uskoro odlaze - kazao je Haradinaj, prenose agencije. 

Komentari

NA VRH