SRBIJA

Sud odredio mjesec pritvora članovima kriminalne grupe "Amerika"

Svima je pritvor određen zbog opasnosti da će utjecati na svjedoke i da će ponoviti krivično delo - kazala je za Tanjug glasnogovornica suda Tatjana Tešić

Avaz.ba

15.4.2019

Četvorici pripadnika kriminalne grupe "Amerika" Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana. Oni su u subotu uhapšeni zbog sumnje da su trgovali drogom. 

Među osumnjičenima je Veselin Raičević zvani Meda (57), rođeni brat Vojislava Raičevića poznatijeg kao Voja Amerikanac koji je ranije ubijen.

Pored Raičevića u pritovoru su i I. A.(60), A. S. (41) i makedonski državljanin A.J. (52).

- Svima je pritvor određen zbog opasnosti da će utjecati na svjedoke i da će ponoviti krivično delo - kazala je za Tanjug glasnogovornica suda Tatjana Tešić.

Pritvor im je određen i zbog opasnosti od bjekstva. 

Njima se na teret stavlja i krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.  Prilikom hapšenja ove grupe zaplijenjeno je dva kilograma heroina. 

Put droge praćen je od ulaska u Srbiju iz Bugarske do Beograda.

Mediji su u subotu prenijeli da su službenici BIA-e, zajedno sa pripadnicima Uprave kriminalističke policije PU Beograd i Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su petoricu muškaraca, među kojima je i vođa kriminalnog klana "Amerika", prilikom primopredaje narkotika u poznatom beogradskom restoranu.

Prema pisanju medija ova grupa postoji nekoliko decenija i bavi se trgovinom narkoticima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.