HRVATSKA

U Splitu uhapšen jedan od šefova narkopodzemlja

U stanu otkriveno više od četiri i po kilograma heroina

Velikom zapljenom policija se pohvalila na vanrednoj konferenciji. Ilustracija

index.hr

19.4.2019

Jednog od šefova narkomiljea na širem splitskom području uhapsila je splitska policija nakon što je u stanu koji taj 29-godišnjak koristi u Splitu otkrila više od četiri i po kilograma heroina, a pronašla je i oko 2,5 kilograma raznih drugih droga koje bi, zajedno s heroinom, na ulici mogle doseći vrijednost od oko tri miliona kuna (više od 788 hiljada KM).

Ovom velikom zapljenom i hapšenjem splitsko-dalmatinska policija pohvalila se danas na vanrednoj konferenciji za novinare.

Policija kaže da je riječ o jednom od ključnih ljudi organiziranog kriminala na području Splita.

- S obzirom na količinu i sve što smo pronašli, vidi se kako je droga bila namijenjena preprodaji, da je osoba bila naoružana i ovo kriminalističko istraživanje ide dalje kako bi se utvrdila povezanost uhapšene osobe s drugim osobama - kazao je Ante Matković, šef Odjela kriminalističke policije. 

U unajmljenom stanu koji koristi policija je pronašla četiri kilograma i 650 grama heroina, 625 grama kokaina, kilogram i 840 grama marihuane, 133 tablete ekstazija, 54 ​grama ​amfetamina​,​​ tri digitalne vage za precizno mjerenje​ težine, ​pribor i oprem​u​ za pakiranje droge​, dva pištolja ​Glock te 135 komada s​t​re​l​jiva​. ​

Načelnik Odjela kriminaliteta droga Dušan Jenjić izjavio je da su kontinuirano usmjereni na pojedince i organizirane skupine koje se bave prodajom droga te svakodnevno rade na suzbijanju krijumčarenja, prodaje i proizvodnje droge.

Smatra kako je i današnja zapljena rezultat takvog policijskog rada, a novinarima je kazao i kako se nabavna cijena kilograma heroina kreće oko 25 hiljada eura, a kilograma kokaina 40 hiljada eura.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.