ZAGREB

Hrvatska angažirala 6.500 policajaca na sprečavanju nezakonitih migracija

Iskoristili smo 120 miliona eura dobivenih za jačanje hrvatske vanjske granice, rekao je Plenković

Plenković: Jačanje hrvatske vanjske granice. Arhiv

Fena

24.4.2019

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je kako je 6.500 hrvatskih policajaca na granicama angažirano na sprečavanju nezakonitih migracija, istaknuvši kako hrvatska policija ima jako dobar uvid gdje, kada i kako reagirati da bi zaštitila hrvatski teritorij od nezakonitih migracija.

- Naša politika prema migracijama, pa i prema Bosni i Hercegovini, bazira se na međusobnoj saradnji između država i policija. Ona je dnevna, kontinuirana, intenzivna i ostvaruje temeljne rezultate, sprečavanje nezakonitih migracija - kazao je Plenković.

Rekao je da se istočno-mediteranskom i tzv. zapadno-balkanskom rutom sve više migranata kanalizira prema BiH te istaknuo kako Hrvatska drži do toga da ispunjava sve kriterije za članstvo u Shengenu te apsorbira velika sredstva za jačanje svojih sposobnosti za kontrolu nezakonitih migracija.

Plenković je podsjetio i da su, s tim u vezi, iskoristili 120 miliona eura dobivenih za jačanje hrvatske vanjske granice. Istaknuo je i da je jedan od aviona u okviru Frontexa stalno u Zadru i nadlijeće cijelo područje jugoistoka Evrope i tako prati kretanja nelegalnih migracija.

- Naša policija ima jako dobar uvid gdje, kada, kako reagirati da bi štitili naš teritorij. Na tome ćemo istrajati i tu pokazujemo jako dobre rezultate - poručio je Plenković, javile su agencije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.