SRBIJA

Vučić priznao poraz: Kosovo će dobiti suverenitet, ali ne zbog mene

On je dodao da je bio organiziran unutrašnji dijalog, ali da dio opozicije nije iznio svoj prijedlog o rješavanju kosovskog pitanja

Vučić: Otkinuli mu glavu metaforično

Avaz.ba

5.5.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenitet na cijelom teritoriju, ali ne zato što će ga on priznati, već zato što nije prošlo rješenje koje je on nudio, ne preciziravši šta je tačno nudio ni kome. 

Vučić je za televiziju Pink rekao da "ono što je nudio nije moglo proći zbog strahovitog pritiska pojedinih zemalja i njihovih obavještajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama".

On je rekao da su oni koji ga kritiziraju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rješenje ni prijedlog od njega, ali da su ga ipak napadali.

- Vidite kakvo je to licemjerje sveukupno. Kažete niste čuli šta sadrži taj prijedlog, saglasan sam, niste čuli, a što ste ga napadali. Zbog toga ste mi glavu otkinuli, metaforično, a niste ni čuli o čemu se radi, a sad kad kažem da je propalo, kažete nismo ni čuli. Pa čekajte, ljudi, pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni htjeli da čujete - pitao je Vučić.

On je dodao da je bio organiziran unutrašnji dijalog, ali da dio opozicije nije iznio svoj prijedlog o rješavanju kosovskog pitanja.

- I ja vas pitam šta je rješenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na cijelom svom teritoriju. Pa ću onda da pitam mnoge koji su protestirali i govorili mnoge stvari zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju - rekao je Vučić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.