BEOGRAD

Kako je prošao Vučićev susret s opozicionarima iz šatora: Ja nudim autoput, oni nek budu nindže

Nismo u istoj sferi interesa, na istom nivou, poručio predsjednik Srbije, koji je mahao okupljenima

Avaz.ba

5.5.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je, dolazeći na posao, pozdravio osobe koje su bile u šatoru koje je opozicija postavila sinoć u okviru svog protesta i prenio da će on ponuditi građanima autoputeve, a oni da se "kandidiraju za nindže".

- Nismo u istoj sferi interesa, na istom nivou. Ja sam daleko ispred, nindže ne mogu da pogledam, niti da se s njima sukobljavam - ukazao je on povodom izjave Branislava Lečića da će učesnici protesta biti komandosi i nindže u odbrani od njegove politike.

Prenio je da je danas, kada je dolazio na posao, a to su snimile i kamere, pozdravio okupljene, mahao im i pitao hoće li nešto da pojedu. I oni su njemu mahali, ali da su poslije, zbog toga, došli njihovi šefovi Obradović ili Kiprijanović, koji su počeli vikati.


Što se tiče najave da će u šatoru koji su postavili organizirati konferencije za štampu, Vučić je rekao da su to njihove stranke radile i ranije.

- Misle da će tako vršiti pritisak na mene. Svaki dan ću im mahnuti kada dolazim na posao - najavio je on.

Ukazao je da je zamolio ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da im oslobodi sav prostor u parku.

- Trebalo je da se djeca igraju jučer i danas na tom prostoru, da policajci dovedu službene pse, konje, da se igraju s djecom, donesu posebne sprave za penjanje. Valjda će jednom prekinuti sa šatorovanjem da djeca mogu igrati - kazao je Vučić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.