SRBIJA

Novi Sad: Policija traga za muškarcem koji puca na prolaznike

Zbog zadobivenih povreda barem jedna osoba morala se javiti u Urgentni centar

Novosadska policija pokušava identificirati osobu koja puca na prolaznike. 021.rs

021.rs

7.5.2019

Novosadska policija od petka pokušava identificirati osobu koja iz zračne puške puca na prolaznike na Bulevaru Jaše Tomića, blizu ugla s ulicama Kraljevića Marka i Save Ljubojeva.

Zbog zadobivenih povreda se, prema informacijama do sada, barem jedna osoba morala javiti u Urgentni centar, a očevici navode da je još nekoliko ljudi pogođeno.

Policija radi na identificiranju i pronalaženju počinioca.

Plakat. 021.rs

Kako prenose srbijanski mediji, jedna Novosađanka koja je u petak uvečer pogođena ispričala je da je šetala s kćerkom kada je pogođena u ruku.

- U petak predvečer oko 20:30 sati šetala sam se Bulevarom Jaše Tomića, trotoarom, ka ulici Kraljevića Marka s kćerkom, bila sam bliža stambenoj zgradi koja vodi na ulicu Save Ljubojeva i koja gleda ka Bulevaru Jaše Tomića. Čula sam zvuk, šištanje i osjetila bol u desnoj nadlaktici. Nisam odmah shvatila šta se dešava, ali sam vidjela da se nešto dešava i čovjeka koji ide iza nas, koji se uhvatio za vrat. Tada sam shvatila da nas neko gađa iz zgrade i potrčale smo dalje i sklonile se. Čovjek koji je isto pogođen je nastavio dalje, valjda ne shvatajući da ga je dijabola pogodila. Pošto nismo uspjele vidjeti odakle se pucalo, otišle smo pravo u policiju u Kralja Petra, gdje su sve zapisali i uputili me u Urgentni, gdje su konstatirali da sam upucana iz zračne puške - kazala je Novosađanka.

Ona je navela i da je narednog jutra prošla istim mjestom i na trotoaru pronašla tri metka dijabole koje je predala policiji naknadno.

O tome da neko puca po prolaznicima na uglu Kraljevića Marka, Bulevara Jaše Tomića i ulice Save Ljubojeva, čuli su stanari u ovom kvartu, jer se policija raspitivala i tragala za počiniocem.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.