SRBIJA Građani lijepe plakate

Novi Sad: Policija traga za muškarcem koji puca na prolaznike

Zbog zadobivenih povreda barem jedna osoba morala se javiti u Urgentni centar

021.rs
07.05.2019 19:29

Novosadska policija pokušava identificirati osobu koja puca na prolaznike

Foto: 021.rs

Novosadska policija od petka pokušava identificirati osobu koja iz zračne puške puca na prolaznike na Bulevaru Jaše Tomića, blizu ugla s ulicama Kraljevića Marka i Save Ljubojeva.

Zbog zadobivenih povreda se, prema informacijama do sada, barem jedna osoba morala javiti u Urgentni centar, a očevici navode da je još nekoliko ljudi pogođeno.

Policija radi na identificiranju i pronalaženju počinioca.
  • Plakat
    Plakat Foto: 021.rs

Kako prenose srbijanski mediji, jedna Novosađanka koja je u petak uvečer pogođena ispričala je da je šetala s kćerkom kada je pogođena u ruku.

- U petak predvečer oko 20:30 sati šetala sam se Bulevarom Jaše Tomića, trotoarom, ka ulici Kraljevića Marka s kćerkom, bila sam bliža stambenoj zgradi koja vodi na ulicu Save Ljubojeva i koja gleda ka Bulevaru Jaše Tomića. Čula sam zvuk, šištanje i osjetila bol u desnoj nadlaktici. Nisam odmah shvatila šta se dešava, ali sam vidjela da se nešto dešava i čovjeka koji ide iza nas, koji se uhvatio za vrat. Tada sam shvatila da nas neko gađa iz zgrade i potrčale smo dalje i sklonile se. Čovjek koji je isto pogođen je nastavio dalje, valjda ne shvatajući da ga je dijabola pogodila. Pošto nismo uspjele vidjeti odakle se pucalo, otišle smo pravo u policiju u Kralja Petra, gdje su sve zapisali i uputili me u Urgentni, gdje su konstatirali da sam upucana iz zračne puške - kazala je Novosađanka.

Ona je navela i da je narednog jutra prošla istim mjestom i na trotoaru pronašla tri metka dijabole koje je predala policiji naknadno.

O tome da neko puca po prolaznicima na uglu Kraljevića Marka, Bulevara Jaše Tomića i ulice Save Ljubojeva, čuli su stanari u ovom kvartu, jer se policija raspitivala i tragala za počiniocem.

Komentari

NA VRH