EBRD

Palmer se u Sarajevu sastao sa Đukanovićem

SAD zahvalne Crnoj Gori na ispunjavanju svih obaveza koje proističu iz članstva u NATO

Pamer i Đukanović: Odlični bilateralni odnosi. antenam.net

Avaz.ba

8.5.2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas u Sarajevu sa Metjuom Palmerom (Matthew Palmer), zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, tokom učešća na Godišnjem zasijedanju Evropske banke za obnovu i razvoj, prenose mediji.

-Tom prilikom sa zadovoljstvom je konstatovano da dvije države imaju odlične bilateralne odnose. SAD su veoma zahvalne Crnoj Gori na ispunjavanju svih obaveza koje proističu iz članstva u NATO, koja, kako je rekao Palmer, predstavlja dobar primjer i za ostale zemlje u regionu. Sjedinjene Države će nastaviti da pružaju svaki vid podrške Crnoj Gori na putu njenog daljeg napretka u pregovaračkom procesu za članstvo u EU- naglasio je Đukanović.

Đukanović je ukazao na aktuelno stanje u Crnoj Gori i prioritete u pravcu očuvanja dinamičnog tempa ekonomskog razvoja zemlje i daljeg sprovođenja reformi u okviru pristupsnja EU.

Konstatovao je između ostalog da Crna Gora potvrđuje sposobnost da institucionalno rješava sve izazove na unutrašnjem planu.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili aktuelnim procesima u regionu, u kontekstu traženja rješenja za preostala otvorena pitanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.