SRBIJA

Sazvana posebna sjednica Skupštine o Kosovu, govorit će i Vučić

Očekujemo da se nakon izvještaja predsjednika otvori debata i da u njoj učestvuju svi poslanici Narodne skupštine, jer je ovo veoma važna tema, kaže Gojković

Avaz.ba

17.5.2019

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je posebnu sjednicu za 27. maj ove godine na kojoj će se naći izvještaj o Kosovu.

Gojković je danas novinarima kazala da će predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pozvati da prisustvuje sjednici, učestvuje u raspravi i podnese izvještaj o Kosovu. Vučić je ranije za RTS izjavio da je spreman da se na toj sjednici pojavi.

Poziv će, dodala je, uputiti i premijerki Ani Brnabić, članovima Vlade Srbije i direktoru Ureda Vlade Srbije za Kosovo Marku Đuriću. 

- Očekujemo da se nakon izvještaja predsjednika otvori debata i da u njoj učestvuju svi poslanici Narodne skupštine, jer je ovo veoma važna tema - istakla je Gojković.

Vučić je izjavio jutros, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, da je spreman govoriti pred Narodnom skupštinom o Kosovu - odmah, odnosno u narednih nekoliko dana, ukoliko za to postoji mogućnost.

On je rekao o izjavama kosovskih zvaničnika i o donošenju Rezolucije o genocidu Srbije na Kosovu da vjeruje da, nažalost, "začarani krug na Kosovu" nije zatvoren.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.