SRBIJA Nakon donošenja rezolucije o genocidu

Sazvana posebna sjednica Skupštine o Kosovu, govorit će i Vučić

Očekujemo da se nakon izvještaja predsjednika otvori debata i da u njoj učestvuju svi poslanici Narodne skupštine, jer je ovo veoma važna tema, kaže Gojković

Avaz.bagencije
17.05.2019 12:59

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je posebnu sjednicu za 27. maj ove godine na kojoj će se naći izvještaj o Kosovu.

Gojković je danas novinarima kazala da će predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pozvati da prisustvuje sjednici, učestvuje u raspravi i podnese izvještaj o Kosovu. Vučić je ranije za RTS izjavio da je spreman da se na toj sjednici pojavi.

Poziv će, dodala je, uputiti i premijerki Ani Brnabić, članovima Vlade Srbije i direktoru Ureda Vlade Srbije za Kosovo Marku Đuriću. 

- Očekujemo da se nakon izvještaja predsjednika otvori debata i da u njoj učestvuju svi poslanici Narodne skupštine, jer je ovo veoma važna tema - istakla je Gojković.

Vučić je izjavio jutros, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, da je spreman govoriti pred Narodnom skupštinom o Kosovu - odmah, odnosno u narednih nekoliko dana, ukoliko za to postoji mogućnost.

On je rekao o izjavama kosovskih zvaničnika i o donošenju Rezolucije o genocidu Srbije na Kosovu da vjeruje da, nažalost, "začarani krug na Kosovu" nije zatvoren.

Komentari

NA VRH