REGION

Vučić poručio Ugljaninu: Suljo, za tebe fotelje nema, a ti želi koliko hoćeš

Realnost mnogo drugačija od želja pojedinaca

S. Mujić / Avaz.ba

21.5.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da su izjave da bi pripajanje Preševske doline Kosovu bilo najbolje rješenje samo želje pojedinaca, kazavši kako je realnost mnogo drugačija.

Vučić je, također, prokomentirao sastanak koji je predsjednik SDA Sulejman Ugljanin imao s liderom pokreta Samoopredjeljenje Aljbinom Kurtijem u Prištini i poručio Ugljaninu da za njega nema fotelje.


Vučić je komentirao i aferu u Austriji navodeći kako ona pokazuje kako se sve ruši u savremenom svijetu.

- Snimci Hajnc-Kristijana Štrahea (Heinz-Cristian Strache), doskorašnjeg austrijskog vicekancelara i lidera Slobodarske partije, otvorili su mnoga pitanja – kazao je Vučić.

Upitan šta misli kako će se to odraziti na podršku koju je Štrahe pružao Srbiji po pitanju Kosova, kazao je kako je partija koju on vodi uvijek bila u Evropskoj narodnoj partiji i da je sarađivala sa Sebastianom Kurzom i njegovom Narodnom partijom, a ne sa Štraheovom strankom.

- Uz sav užas koji smo mogli da čujemo i vidimo u videosnimcima, ovo otvara neka važna pitanja koja niko nije postavio. Jasno je da su to snimale zapadne službe, a ne austrijska. Možda je austrijska služba imala neka saznanja, ali svakako ovo nije radila. Moje je pitanje, a i svačije bi bilo, koje su zapadne službe to radile i po nalogu kojeg suda i tužilaštva su djelovale na tuđoj teritoriji - kazao je Vučić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.