SUSRETI Dvodnevna posjeta

Ramuš Haradinaj 6. juna u Berlinu na sastanku s Angelom Merkel

Razgovarat će o tri teme: liberalizacija viznog režima za stanovnike Kosova, dijalog sa Srbijom i jačanje bilateralnih odnosa s Njemačkom

Telegraf.rs
21.05.2019 17:20

Ramuš Haradinaj i Angela Merkel

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj će u Berlinu boraviti u dvodnevnoj posjeti, prvo će se sastati s poslanicima Bundestaga, a za 6. juni zakazan je radni sastanak s Angelom Merkel, prenose mediji.

Na ovom sastanku razgovarat će o tri teme: liberalizacija viznog režima za stanovnike Kosova, dijalog sa Srbijom i jačanje bilateralnih odnosa s Njemačkom, potvrđeno je iz kancelarije Vlade Kosova.

- Premijer Haradinaj početkom juna otputovat će u Berlin u dvodnevnu posjetu. Na poziv šefa njemačkog Bundestaga učestvovat će u jutarnjim molitvama koje se tamo organiziraju. Nakon toga sastat će se s poslanicima Bundestaga, a 6. juna pojavit će se na radnom sastanku s kancelarkom Angelom Merkel. Dnevni red sastanka još nije zvaničan, ali je poznato da su zahtjevi premijera Haradinaja podrška Njemačke u procesu liberalizacije viznog režima, dijaloga sa Srbijom i jačanje bilateralnih odnosa - navodi se u saopćenju.

Komentari

NA VRH