NAJAVA

Danas sjednica vlada Crne Gore i Sjeverne Makedonije

Bit će upriličen i Poslovni forum Crna Gora – Sjeverna Makedonija, na kojem će učestvovati predsjednici vlada, ministri i privrednici dvije države

Zoran Zaev i Duško Marković. Ilustracija

Lj. S./Avaz.ba

23.5.2019

Na poziv predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića, u zvaničnu posjetu toj zemlji danas stiže predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.

Kako je saopćeno iz Vlade Crne Gore, tokom posjete bit će organizirana zajednička sjednica Vlade Crne Gore i Vlade Sjeverne Makedonije, nakon koje će biti potpisano više bilateralnih dokumenata. Bit će upriličen i Poslovni forum Crna Gora – Sjeverna Makedonija, na kojem će učestvovati predsjednici vlada, ministri i privrednici dvije države.

Inače, riječ je o uzvratnoj posjeti. Podsjećamo, Marković je boravio je polovinom oktobra 2017. godine u zvaničnoj posjeti Sjevernoj Makedoniji.

- Tom prilikom predsjednici vlada Marković i Zaev su zaključili da između dviju prijateljskih država ne postoje otvorena ni neriješena pitanja, da su odnosi odlični i da se razvijaju na dobrobit građana obje zemlje te da mogu i treba da predstavljaju primjer u cijelom regionu zapadnog Balkana. Također su najavili intenziviranje privredne saradnje - navodi se u saopćenju Vlade Crne Gore.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.