HRVATSKA

Plenković: Svaki glas koji ide krajnjoj desnici bačen glas

Andrej Plenković

Index.hr / Avaz.ba

24.5.2019

Predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u Osijeku da je na ovim izborima "svaki glas koji ide krajnjoj desnici bačen glas" jer ti ljudi u Evropskom parlamentu neće biti dio većine i neće imati znanja ni načina kako da štite hrvatske nacionalne interese.

Na završnom predizbornom skupu u sklopu kampanje za evropske izbore Plenković je poručio kako se hrvatski nacionalni interesi ne štite tako da neki novi akteri otkrivaju suverenizam, nacionalne interese, a neki i EU.

- Danas HDZ svoje interese štiti tako da razvija Slavoniju, otvara radna mjesta, podiže investicijski rejting, ostvaruje budžetski višak, rješava krupna nataložena privredna i socijalna pitanja koja su ostala iz tranzicije, i da nas snažno pozicionira u EU, gdje pripadamo našim vrijednostima i korijenima - istaknuo je Plenković.

Smatra kako su ovo izbori koji će odrediti smjer Hrvatske, ali i smjer Evrope te da je jedini interes pripadnika krajnje desnice da "grickaju" biračko tijelo HDZ-a.

- Mi to nećemo dopustiti jer znamo šta su hrvatski nacionalni interesi, šta je Hrvatska demokratska zajednica, koja je najjača kada ide sama bez koalicija odvažno i hrabro ide na izbore kao sada. Idemo zato što smo uvjereni da imamo najbolje kandidatkinje i kandidate, koji su dokazani i u svom političkom angažmanu kao članovi HDZ-a. Oni nisu kao neki, koje bi možda bilo sram biti član HDZ-a, ali ih ne bi bilo sram da ih izaberu na našoj listi i da idu u Brisel - naglasio je Plenković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.