ODLUKE Skupo ćete platiti jelo i piće na javnoj površini

Odzvonilo paštetama i sendvičima na Jadranu: Kazne i do 700 eura

Općina Budva planira uvesti red u svakodnevno funkcioniranje grada

Poslovni.hr
24.05.2019 11:30

Općina Budva: Kazne za jelo i piće na javnoj površini

Foto: Ilustracija

Općina Budva planira uvesti red u svakodnevno funkcioniranje grada. Tako, po ugledu na Hrvatsku, planira uvesti kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 eura, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 eura, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 eura.  

Nadležne službe u tom gradu pozvale su građane da zbog značaja odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcioniranju grada, građana, privrednih subjekata, turista kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinama u što većem broju pomognu svojim sugestijama u kreiranju nacrta odluke o komunalnom redu.

- Važnost ove odluke kao i pravila i ograničenja ponašanja na javnim površinama moguće je sagledati u odlukama gradova susjednih država gdje je, naprimjer, na Hvaru turistama istaknuto obavještenje o pravilima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja, pa tako za šetnju bez majice predviđena je kazna od 500 eura, a u kupaćem kostimu 600 eura, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi 700 eura - saopćili su iz nadležnih općinskih službi, koje prenosi RTCG. 

Komentari

NA VRH