BAČKA

Ovo je žena koju je muž polio benzinom i gledao kako gori

Potom je sebi ubrizgao veću količinu insulina, jer je bio dijabetičar, vjerovatno, očekujući da će tako i sebe uništiti

Ubijena Slavica. Privatni arhiv

Telegraf.rs

25.5.2019

Velika porodična tragedija dogodila se u noći između petka i subote u općini Mol, na sjeveru Banata, kada je Karolj Ludman (58) u porodičnoj kući, suprugu Slavicu (47) najprije polio benzinom, a potom zapalio. Kada je vidio šta je uradio, Karolj je pokušao ugasiti buktinju u koju je pretvorio svoju ženu, ali u tome, naravno, nije uspio.

Potom je sebi ubrizgao veću količinu insulina, jer je bio dijabetičar, vjerovatno, očekujući da će tako i sebe uništiti. On se sada nalazi u bolnici, ali ne zbog insulina već zbog opekotina koje je zadobio pokušavajući spasiti ono što se spasiti može.

Međutim, u kući se u međuvremenu proširio požar, pa je neko od komšija primjetio vatru i pozvao policiju, a nakon njih za ovaj događaj saznali su i vatrogasci i Hitna pomoć, pa je vatra ugašena i spriječeno je da kuća Ludmanovih potpuno izgori.

- Šta se tačno dogodilo u kući Ludmanovih i šta je dovelo do ovakve tragedije i surove smrti žene, još nije poznato. Nije poznato je li žena zapaljena dok je spavala i je li prije tragedije bilo svađe ili tuče supružnika. Ne znamo je li ona za života imala povrede, jer su istražitelji zatekli ugljenisano tijelo, dok Karolj ima opekotine. Više ćemo znati nakon obdukcije tijela. Tačno je da je on sebi dao veću količinu insulina - rekao je izvor blizak istrazi.

Slavicu suprug polio benzinom

Mnogo je još nepoznatih detalja ove tragedije koja je potresla Mol i okolinu, a zbog svoje surovosti i sjeverni Banat. Nagađa se i da je Karolj benzin uzeo iz kanistra koji se nalazio u automobilu. 

Suprug Karolj Ludman se nalazi u šok sobi Opće bolnice u Senti. Ljekari su mu spasili život, ali još nije u stanju da govori o onom što je učinio.

Komšije su šokirane onim što se dogodilo i nisu željeli javno komentirati ovu užasnu tragediju. O Karolju i Slavici imaju samo riječi hvale.

- Ona je bila spremačica u seoskoj osnovnoj školi, a Karolj je uslužno postavljao svadbarski šator. U ovom dijelu Bačke organizirao je mnoga svadbena veselja. Nekada je radio u restoranima. Rodom je iz Bečeja, a u Molu je osnovao porodicu. Njih dvoje imaju sina. Karolje je bio vrijedan. Mislili smo da lijepo žive – bilo je sve što su komšije htjele kazati.

Prema nekim informacijama, Ludmanovi nisu imali sukoba za koje bi znale socijalne ili druge ustanove, nije bilo prijava policiji za nasilje u porodici, pa nije jasno šta je isprovociralo Karolja da na ovako strašan i surova način usmrti svoju ženu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.