REGION Nakon policijske akcije u Kosovskoj Mitrovici

Tači: Vučić zna da ne smije krenuti na Kosovo

Avaz.ba
28.05.2019 17:28

Hašim Tači

Predsjednik Kosova Hašim Tači (Hashim Tachi) izjavio je danas da je odluka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da podigne nivo borbene gotovosti Vojske Srbije populistička i za unutrašnju upotrebu, prenose mediji. 

Tači je nakon sjednice Saveza za nacionalnu sigurnost Kosova rekao da je u jutrošnjoj akciji kosovske policije na sjeveru uhapšen i jedan Rus, za kojeg je naveo da je bio „maskiran statusom diplomate“ i da je imao za cilj ometati policiju.

- Predsjednik Srbije dobro zna da ne može krenuti prema Kosovu. To je nešto nemoguće i nezamislivo i on je sam uvjeren u to, ali za svaki slučaj institucije Kosova, uključujući i Sigurnosne snage Kosova su u stanju pripravnosti. Populističke izjave nisu prijetnje za rat, već za unutrašnju upotrebu da se dobije što veća simpatija u Srbiji - kazao je Tači.

Podsjećamo, danas je policija Kosova provela akciju na sjeveru zemlje, gdje je većinsko srpsko stanovništvo, a cilj akcije je, kako je navela kosovska policija, bilo hapšenje policajaca upetljanih u kriminalne aktivnosti.

Nakon provedene akcije, ROSU se povukla sa sjevera Kosova.

Komentari

NA VRH